Om oss

Denna skylt sittetr i en mur i Petancans Mekka en liten fiskeby som heter La Ciotat nära Marseille.  Där uppfanns sättet att spela Boule stillastående med fötterna ihop "Pied- tanqué" ur Boulen 1910.

Detta är Montgó Petanca Club
Det officiella namnet på vår petancaförening i Jávea är Grup d´Esplai Montgó Petanca. Detta innebär att vår förening är en fritidsförening utan att vara ansluten till något sportförbund.


Därför sätter vi gemenskap och trevlig samvaro i focus, framför ett aktivt tävlingsspel i någon serie. Detta betyder dock inte, att vi inte tävlar, för det gör vi. Fast på våra egna villkor !


Föreningen har en lång och anrik historia. Den bildades i början på 90-talet av entusiastiska petancaspelare i nordiska föreningen på norra Costa Blanca, under namnet Montgó Petanca Club.


Det är först under senare år som föreningen blivit officiellt registrerad som varande en spansk förening under namnet Grup d´Esplai Montgó Petanca.


Av tradition men kanske också av enkelhet forsätter vi internt att kalla vår förening Montgó Petanca Club.


Våra banor och vårt förråd ligger i Pinosol-parken i Jávea. Vi spelar petanca två gånger i veckan - måndagar och torsdagar med start klockan 11.00. Efter petancaspelet fikar vi tillsammans över medhavd picnickorg. Lättsam och trevlig samvaro garanteras.


Montgó Petanca Club firade sitt 25-års jubileum den 17 mars 2016.

Titta på eller ladda ner: Jubileumsskrift och Jubileumsvisor